Music blog
Zeppelin bloger
Sat
-------------------------
Ako vam treba neka pjesma
ili album, ostavite želju u
komentarima.
Moj Banner


  • ZEPPELIN.BLOGER.HR
New GN´R
NewGNR.COM
Muzika.hr
Nema zapisa.
Koncerti u HR, ovih dana
Nema zapisa.
Rolling Stone Album Rewievs
Nema zapisa.
---------------------
Blog
nedjelja, travanj 13, 2008

Led Zeppelin 2 je drugi album ove velike britanske grupe, koji je izdan 1969. godine. Snimljen je između siječnja i kolovoza 1969. tijekom najaktivnijeg razdoblja benda, što se turneja tiče. U osam mjeseci završili su četiri europske i tri američke turneje i svaka pjesma snimljena je odvojeno u nekom drugom studiju - bilo to u Engleskoj ili u SAD-u.Što reći o samom albumu? Pa na njemu se nalazi " Whole Lotta Love ", koja je za mnoge himna Hard Rocka. Za tu pjesmu je zanimljivo da to nije pjesma Zeppelina već bluesera Willie Dixona koju su kasnije Zeppelini obradili i potpisali kao da je njihova. Mnogo godina kasnije Dixon je na sudu dobio potpis ispod te pjesme. To je ujedni i zadnja stvar koju su Zeppelini odsvirali zajedno u originalnoj postavi - mislim uživo, naravno.
Na albumu se nalazi i " Heartbreaker ", pjesma sa odličnim riffom i fenomenalnim solom Pagea na sredini ( 16. gitarski solo svih vremena prema Guitar World Magazinu ). " Bring It Home ", također Dixonov blues, pa predivna poezija u " Thank You " koju je Plant posvetio svojoj ženi, " Ramble On ", akustična stvar inspirirana Tolkienovim Gospodarem Prstenova.

Uglavnom, album koji je nastao u 8 mjeseci, a ostavio neizbrisiv trag i vječne pjesme.
Uživajte!Led Zeppelin 2 - Free Download

Whole Lotta Love

What Is And What Should Never Be
The Lemon Song
Thank You
Heartbreaker
Living Loving Maid [She's Just A Woman]
Ramble On
Moby Dick
Bring It On Home

zeppelin @ 16:21 |Komentiraj | Komentari: 21 | Prikaži komentare
utorak, travanj 8, 2008

Svi ljubitelji glazbe vjerovatno su čuli da će 13. lipnja u Varaždinu nastupiti legendarni Bob Dylan. Biti će to sjajna prilika za uživo vidjeti jednog od najvažnijih umjetnika današnjice i poslušati neke od najutjecajnijih pjesama u povijesti rock glazbe.
Povodom tog velikog događaja u Varaždinu, odlučio sam vam nakon novog albuma " Modern Times " predstaviti još jedan album Bob Dylana, i naravno ponudit vam mogućnost downloadiranja istog. Radi se o meni jednim od najdražih albuma, " Desire "." Desire " je Dylanov 17. studijski album, izdan od strane Columbia Recordsa 1976. godine. Album sadrži devet skladbi, od kojih su dvije odmah nakon izlaska postale kontroverzne. Prva, 11 - minutna "Joey " koja navodno glorificira nasilnog gangstera Joeyja Galloa, i " Hurricane ", prva stvar na albumu koja govori o slučaju protiv boksača Rubin Cartera koji je navodno bio umješan u trostruko ubojstvo. Ova pjesma je ujedno i meni najdraža na ovom albumu zbog neke posebne snage u riječima i glazbi.
Sa ovog albuma još bi izdvojio pjesmu " Oh Sister " koju je Dylan otpjevao sa Emmylou Harris. I pjesmu " Sara " koja je posvečena njegovoj ženi.
Ali pravi užitak je ovaj album poslušati od početka do kraja, zato mislim da nećete biti nezadovoljni ako skinete cijeli album.Bob Dylan - Desire - Free Download

  1. "Hurricane"
  2. "Isis"
  3. "Mozambique"
  4. "One More Cup of Coffee (Valley Below)"
  5. "Oh, Sister"
  6. "Joey"
  7. "Romance in Durango"
  8. "Black Diamond Bay"
  9. "Sara"


zeppelin @ 12:34 |Komentiraj | Komentari: 10 | Prikaži komentare
nedjelja, ožujak 16, 2008


Pulse
je dvostruki live album Pink Floyda izdan 1995. godine, nakon što je bend napustio njihov " leader " Roger Waters. Album sadrži pjesme sa albuma " The Dark Side Of the Moon ",  " Whish YouWere Here ",  i "  The Wall ".


Pink Floyd - Wish You Were Here

Snimljen je tijekom turneje Devision Bell godine 1994. i to isključivo u Velikoj Britaniji i Europi. Zanimljivo je da album sadrži kompletnu live izvedbu albuma " The Dark side Of The Moon ", i pjesmu " Astronomy Domine " koju je napisao sada pokojni Syd Berrett koji je bio njihov originalni gitarist - i koju bend nije izvodio još od ranih sedamdesetih.


Pink Floyd Performing High Hopes

Iako bez Watersa ovaj album je čisti užitak za slušanje i po mom mišljenju svaka pjesma sa ovog albuma - u live verziji - nadmašuje studijski original. Cijeli bend je fenomenalno usklađen, a Gilmourovo sviranje je jednostavno zadivljujuće.
Sa ovog albuma izdvojit najbolje pjesme je prilično nezahvalan i čisto subjektivan zadatak ali....Comfortably Numb, Whish You Were Here, Shine On Your Crazy Diamond, Hey You, High Hopes, Breath....sad sam već naveo pola albuma :)


zeppelin @ 17:49 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Brojač posjeta
165018
Koliko Vas Ima
Radio
Index.hr
Nema zapisa.